venice loft

lighting designer: hiram banks lighting design

photography: matthew millman

2010 ch&d award in residential interior design flexing creative muscle a weekend retreat for gallery owners, the project conveys a sense of place and a subconscious understanding of the project's location in venice beach, california.

inspired by the geometry of the abbot kinney neighborhood map, the ghd team engineered a massive, laser cut blackened steel canopy that gives presence to the entrance and transitions into the three-story space. blackened steel grounds the white interior and appears throughout on powder room cladding, stair treads, and custom lighting.

skate and beach culture inspired a riff on graffiti art, and a young, local artist was more than happy to tag the black Powder Room walls with vibrant colors and shapes.

and let's not forget dumbbells on venice beach…